Brytfanna - niezawodna od lat

Brytfanna to naczynie, które obecne jest w naszych kuchniach już od wielu, wielu lat. Można jej używać jako naczynie wykorzystywane w piekarniku lub na zwykłym palniku. Jest to naczynie żaroodporne i niezwykle przystosowane do gotowania i pieczenia w bardzo dużych temperaturach i przez długi czas. To właśnie cecha, która odróżnia brytfannę od innych rodzajów garnków. Dodatkowo, duszenie pod przykryciem przez długi czas zapewnia potrawom niesłychany aromat i soczystość. To właśnie dlatego brytfanny wykorzystywane są od pokoleń. Jest to zasługa również ich trwałości - brytfanny zawsze wykonywane są z najlepszej jakości materiałów, aby były w stanie służyć nam bez uszkodzeń, a może nawet kilku pokoleniom po nas. Warto więc zainwestować w to naczynie. Jej funkcjonalność doceniamy również podczas przygotowywania potraw, które przed pieczeniem, należy wcześniej obsmażyć - nie musimy więc używać do tego dwóch rodzajów naczyń - brytfanny świetnie spełniają swoje zadania zarówno na palnikach czy płytach grzewczych, jak i w piekarniku.


Solidność wykonania przepisem na niezawodność

Brytfanny wykonywane są z różnych materiałów. Zawsze jednak, są one jednymi z najlepszych i najodporniejszych na rynku. Brytfanna Culinaria wykonana jest ze stali nierdzewnej. Niezawodność materiału i jego praktyczność - zapewnienie odporności na rdzę - to tylko techniczne zalety brytfanny. Grubość ścianki tej brytfanny to aż 0,6 cm. Jest to dowód na jej solidność. Dodatkowo w brytfannie zainstalowana jest kratka na tłuszcz, która znacznie pomaga w czyszczeniu brytfanny po użyciu. Doskonała do mycia w zmywarce.

Wymiary
Waga 1.72 kg
Do pobrania