Forma do tarty - prostota i wygoda pieczenia

Ryflowane, okrągłe naczynie do pieczenia i serwowania tarty w kolorze białym świetnie nadaje się do zapiekania tart i kiszów w piekarniku, a ponadto jest na tyle estetyczne i eleganckie, że można je podać bezpośrednio na stół. Ceramika nadaje się idealnie do zapiekania i jako materiał, jest ona najbardziej neutralna i bezpieczna dla naszych potraw. Jest to także najbardziej tradycyjna forma do tarty - posiada okrągły kształt, jest niskie i ma charakterystyczne, karbowane brzegi. Jest to zdecydowanie najczęściej używany we Francji kształt formy do tarty, a jak wiemy, Francuzi są w dziedzinie pieczenia tart na słodko i na słono, niekwestionowanymi mistrzami.

 

Forma do tarty - wygoda pieczenia

Nasz piekarnik bez trudu pomieści okrągłe naczynie do zapiekania. Taki kształt jest też najłatwiejszy w przygotowaniu. Ponadto, tarta tatin czy truskawkowa, będzie wyglądać najbardziej efektownie, podana właśnie w okrągłej formie. Forma do zapiekania jest wręcz obowiązkową pozycją w każdej kuchni, dzięki której łatwo i szybko przyrządzimy pożywne, smaczne i przyjemne dla oka, słodkie lub słone potrawy na obiad lub kolację.

Wymiary
Waga 1.78 kg
Do pobrania