Dobre narzędzia to podstawa sukcesu w kuchni

Żadna kuchnia, nawet najmniejsza nie może istnieć bez podstawowych narzędzi, takich jak noże. Na rynku jest przeogromny wybór, rożne kształty, długości, sposób wykonania, nazwa producenta itd... Jak się w tym wszystkim nie pogubić? Jak wybrać dobry nóż? Najlepiej zaufać specjalistom. Znani na całym świecie szefowie kuchni, prowadzący uznane programy o gotowaniu, reprezentujący najróżniejsze style gotowania, co do jednego są zgodni. Dobry nóż kuchenny musi być wykonany ze stali doskonałej jakości, oraz że musi byś wykuty. Wśród wielu podobnych wyróżnia się ten oto kuty nóż do steków Marki Ambitiom Titanium. Jego perfekcyjnie wykute ostrze jest zaopatrzone w faliste ząbki, ułatwiające cięcie zwartego mięsa i poprawiające "trzymanie" śladu. Dzięki takiemu ukształtowaniu steki są równe i o gładkiej powierzchni, wyglądają po prostu apetycznie.

Ostry czubek przewężonej klingi pozwala na precyzyjne nacinanie obrabianego mięsa dla uzyskania lepszego smaku steków dzięki głębszemu wnikaniu przypraw i marynaty. Czubek ten przydaje się również do wykonania nacięć kieszeniowych przy pieczeniu szynki lub do podcinania kości podczas marynowania golonki. W tych przypadkach ostra, ergonomiczne ukształtowana klinga jest nie do przecenienia. Równie ważne jak ostrze, jest rękojeść. Ergonomiczne ukształtowana, doskonale dopasowuje się do dłoni, zapewnia pewny, bezpieczny chwyt. Wykute z jednego kawałka stali mini jelce, zabezpieczają przed zsunięciem się dłoni na ostrze, nawet wtedy gdy jest mokra czy pokryta tłuszczem. Drewniane, mahoniowe nakładki świetnie komponują się kolorystycznie z szczotkowaną, satynowaną stalą ostrza. To idealny nóż do steków, konieczny w każdej kuchni.

Wymiary
Waga 0.106 kg
Do pobrania