Wałek silikonowy - niezbędny gadżet miłośników gotowania

Silikonowy wałek to doskonała propozycja dla wszystkich osób, które lubią piec i gotować, ale które dotąd narzekały na małą funkcjonalność tradycyjnego drewnianego wałka. Nie da się ukryć, że wciąż jest to rozwiązanie stosowane najczęściej, ale głównie dlatego, że niewiele osób wie, jak wiele zalet posiada wałek silikonowy i jak mocno może ułatwić wykonywanie kuchennych czynności.


Lekkość i wygoda

Najważniejszą cechą dla większości osób na pewno będzie komfort stosowania proponowanego produktu. Materiał, z jakiego został on wykonany, został zastosowany nieprzypadkowo. Jest nie tylko lekki, dzięki czemu nawet długotrwałe wałkowanie będzie przyjemne i nie spowoduje bólu rąk (ani odcisków na dłoniach), ale też trwa szybciej. Jak to możliwe?

Wałkowane ciasto nie przywiera do wałka wykonanego z silikonu, nie trzeba więc tracić cennego czasu na ciągłe obsypywanie, czy to ciasta, czy wałka, mąką. To znacząco ułatwia pracę i ją usprawnia.


Łatwość stosowania

Wałek nie wymaga mycia ani tym bardziej oskrobywania z niego resztek ciasta. Wystarczy tylko przetrzeć jego gładką powierzchnię ściereczką i już jest gotowy do następnego użycia. Jest łatwy w stosowaniu także dlatego, że jego rączki nie obracają się, a to pozwala zaoszczędzić wielu trudów. Poza tym, mimo nietypowego materiału, produkt ten jest tak samo odporny jak tradycyjne wałki z drewna, nie należy więc obawiać się jego szybkiego zniszczenia.

Wymiary
Waga 0.41 kg
Do pobrania