Naczynia żeliwne – wysoka jakość, trwały, twardy materiał nie zmieniający właściwości. Wewnętrzna i zewnętrzna warstwa jest odporna na otarcia i pęknięcia. Wytrzymałość na działanie wysokich temperatur do 280°C. Dzięki wysokiej jakości żeliwa i warstwie zapobiegającej przywieraniu naczynie łączy w sobie niską przyczepność z wysoką odpornością mechaniczną i chemiczną. Wewnętrzna warstwa znajdująca się na pofalowanym dnie lub na dnie o zmodyfikowanym kształcie umożliwia gotowanie na małej ilości tłuszczu i zapewnia, że żywność nie przykleja się ani nie przywiera do dna. Duże uchwyty zapewniają równomierne rozłożenie ciężaru i bezpieczne trzymanie. Pomimo swojego ciężaru naczynia żeliwne posiadają najlepsze właściwości przewodności cieplnej i akumulacji. Wygodne w użyciu, łatwe w czyszczeniu. Szerokość: 24 cm, Głębokość: 24 cm.
Wymiary
Waga 2.5 kg
Do pobrania