Tortownica prostokątna - ładna i trwała

Tortownica prostokątna została wykonana z doskonałej blachy, która jest gruba i odporna nie tylko na ścieranie, ale także świetnie nadaje się do pieczenia wszelkiego rodzaju ciast. Przed pierwszym użyciem należy ją porządnie umyć i niejako przepalić. Oznacza to po prostu, iż zanim pierwsze ciasto zostanie wstawione do pieca, trzeba nasmarowaną tłuszczem tortownicę przez kilka minut piec bez ciasta. W ten sposób uniknie się przeniknięcia nieprzyjemnego zapachu blachy do pierwszego wypieku. Obwód tortownicy został idealnie dopasowany i zamknięty bardzo szczelnym zatrzaskiem. Jest to o tyle ważne, że przeznaczona na ciasto masa nie będzie przedostawać się na zewnątrz. Gdyby nawet doszło pod wpływem temperatury do nadmiernego wyrośnięcia ciasta, specjalna podkładka zabezpieczy piekarnik przed zabrudzeniem.


Smaczne wypieki z prostokątnej tortownicy

Zastosowanie do produkcji blachy w najlepszym gatunku ma bardzo duże znaczenie. W czasie dzielenia ciasta na porcje można dzięki temu nie dopuścić do powstawania rys na tortownicy. To z kolei stanie się przyczyną tego, że będzie ona zawsze estetycznie wyglądała z jednej strony, z drugiej natomiast zapobiegnie przywieraniu do niej masy. Tortownica prostokątna powoduje, że podzielenie ciasta na równe kawałki staje się łatwiejsze. Jest wygodna w użyciu, doskonale sprawdzi się w pieczeniu zarówno w piekarniku, jak i w różnego typu piecach. Zastosowanie odpowiedniego rodzaju blachy sprawia, że tortownicę nie tylko bardzo łatwo się myje, ale także osusza. Produkt jest estetyczny, a jakość materiału gwarantuje, że przez wiele lat będzie dobrze służył pieczeniu ciast.

Wymiary
Waga 0.594 kg
Do pobrania