Forma do pieczenia dla miłośników keksu

Jeżeli chcesz, aby w twoim domu zagościł zapach pysznego keksu, rozpocznij jego pieczenie z odpowiednią blachą. Keks to ciasto z tradycjami był już pieczony w starożytnym Rzymie. Jego głównymi dodatkami jest miód oraz bakalie takie jak: orzechy, rodzynki i inne suszone owoce. W pieczeniu keksu ważna jest blacha. Musi być odpowiedniego rozmiaru oraz nie za wysoka. Dobra forma uniemożliwia przypieczenie oraz opadanie bakalii na dno podczas procesu pieczenia.

 

Forma nie tylko do keksu

Takiego rodzaju forma do pieczenia przyda się w każdym domu. Możesz w niej piec nie tylko keks, ale również smakowity wielkanocny pasztet lub wyśmienitego murzynka, a nawet ciasto piaskowe. Twoja kuchnia i codzienne wypiek zyskają na wartości z nową formą. Ponieważ jest ona optymalnych wymiarów z łatwością pasuje do każdego piekarnika a jej mycie jest szybkie i efektywne. Pamiętaj, by nie naruszyć powłoki blachy nożem lub silnym szorowanie. Naruszona powłoka jest trudniejsza do czyszczenia i wymaga namaczania.

 

Pyszna kuchnia

Pieczenie oraz ciasta są ważnym elementem kuchni. Wszyscy kochają dobry kawałek ciasta do kawy. Na pewno babcia i mama przekazały Ci rodowe przepisy. Jeżeli zaczynasz swoją przygodę z pieczeniem jako młoda pani domu pamiętaj, że bez odpowiednich gadżetów kuchennych pieczenie jest ciężkim wyzwaniem. Mikser, wygodna miska oraz odpowiednia blacha do pieczenia to podstawy, na których można budować wiedzę i doświadczenie w kuchni.

 


  • Podłużna keksówka.
  • Wewnątrz powłoka ceramiczna zapobiegająca przywieraniu.
  • Nie wymaga smarowania tłuszczem ani wykładania papierem do pieczenia.
  • Kolor brązowy.
  • Używać do 210 C
    Wymiary
    Waga 0.22 kg
    Do pobrania