Nóż Santoku Obsydian – dla lubiących eksperymenty kulinarne
Nietypowy nóż Santoku Obsydian stanowi połączenie małego tasaka i noża Gyuto. To sprzęt dla kogoś, kto uwielbia kuchnię azjatycką, a szczególnie japońską. Dzięki niemu pokroisz w pożądany kształt owoce, warzywa, mięso, ryby. Charakterystyczne żłobienia na ostrzu sprawiają, że podczas przygotowania potraw składniki nie przywierają do niego. Produkt jest idealny do nowoczesnych kuchni, w których ceni się nowości i oryginalność.
Nóż Santoku Obsydian został zrobiony ze stali nierdzewnej i tworzywa ABS. Posiada ostrze full – tang, w którym rękojeść i ostrze stanowią nierozerwalną całość. Nóż poddano poczwórnemu procesowi ostrzenia, co ułatwia szybkie i wygodne krojenie. Ergonomiczna rączka z tworzywa doskonale leży w dłoni. Kolor – czarny. Wymiary wynoszą: 18 × 8 cm.
