Nóż Santoku Obsidian – dla lubiących eksperymenty kulinarne

Nietypowy nóż Santoku Obsidian stanowi połączenie małego tasaka i noża Gyuto. To sprzęt dla kogoś, kto uwielbia kuchnię azjatycką, a szczególnie japońską. Dzięki niemu pokroisz w pożądany kształt owoce, warzywa, mięso, ryby. Charakterystyczne żłobienia na ostrzu sprawiają, że podczas przygotowania potraw składniki nie przywierają do niego. Produkt jest idealny do nowoczesnych kuchni, w których ceni się nowości i oryginalność.

Nóż Santoku Obsidian został zrobiony ze stali nierdzewnej i tworzywa ABS. Posiada ostrze full – tang, w którym rękojeść i ostrze stanowią nierozerwalną całość. Nóż poddano poczwórnemu procesowi ostrzenia, co ułatwia szybkie i wygodne krojenie. Ergonomiczna rączka z tworzywa doskonale leży w dłoni. Kolor – czarny. Wymiary wynoszą: 18 × 8 cm.

Wymiary
Długość 18 cm
Szerokość 8 cm
Waga 0.373 kg
Do pobrania