Patelnia trwała jak kamień
Stone patelnia to rekwizyt, zarówno tradycyjnego, jak i nowoczesnego gospodarstwa domowego. Duża, solidna patelnia z aluminium zapobiega przypalaniu się smażonych na niej, potraw. Jeśli gospodyni docenia smażenie, podsmażanie i chrupiącą skórkę potraw – warto zasugerować jej takie właśnie naczynie z aluminium.
Potrawy smakowite i złociste
W smacznie prowadzonej kuchni przyda się Stone patelnia. Zaprojektowana przez profesjonalistów, spełnia oczekiwania smakoszy warzywek z patelenki i mięs prosto z ognia.
Praktyczna i estetyczna
Łatwa do utrzymania w czystości, pojemna, funkcjonalna. Same zalety. Czuje się ją w ręku. No, może waży trochę – jak dobra kucharka. Sprawdza się w każdej kuchennej potyczce z płomieniem.
Gotowanie z nią- sama przyjemność
Potrawy usmażone na niej mają smak wakacyjnego ogniska. Odporna na zużycie. Nie da się porównać z teflonowymi i ceramicznymi odpowiednikami. Amatorzy kulinarnych przyjemności szybko ją docenią. I nie jest to ocena chybiona.
Przydaje się, gdy na stół ma wjechać smakowicie przysmażona ryba. Grzanki usmażone na niej są jedyne w swoim rodzaju. Gdy stoi na posterunku – kuchnia pachnie smażonym mięsem, grzybami podsmażonymi na maśle. Czuje się ciepło domowego ogniska.
Bez niej w kuchni jest smutno
Zyskuje uznanie łakomczuchów, ale i wegetarianie chętnie po nią sięgają. Można smażyć na niej rozmaite potrawy, wymagające użycia oleju. Długo zachowuje ciepło. Funkcjonalna ze względu na swoją wielkość. Wzbogaca życie rodzinne o posiłki, integrujące domowników przy stole.
Lepiej nie pożyczać jej sąsiadkom, bo mogą- nie oddać. Na dobrym łatwo się poznać.