Wielofunkcyjne przedmioty w kuchni

Do najbardziej wielofunkcyjnych przedmiotów w kuchni należy sitko. Można je wykorzystywać w procesie pieczenia do przesiewania mąki, do mycia warzyw i owoców również do odcedzania ugotowanego makaronu oraz do przecierania owoców. Dlatego każdy kuchnia powinna być wyposażona w sitka lub cedzaki.

 

Cedzak, durszlak i inne przybory

Istnieje wiele rodzajów sitek, cedzaków ora durszlaków. Różnią się one swoją pojemnością, wielkością dziurek oraz oczywiście zastosowaniem. Przedstawiane sitko to standardowe rozwiązanie posiadające bardzo ciasny splot stali. Umożliwia więc odcedzanie również bardzo małych owoców jak np. jagody. Świetnie też sprawdza się w procesie przesiewania oraz ucierania np. owoców na dżem lub marmoladę. Przedstawiane sito posiada wygodną rączkę wyprofilowaną pod kształt ręki, dzięki temu mamy pewność, że sito się nam nie wymknie — a jego zawartość nie znajdzie się w zlewie lub na podłodze.

Stal nierdzewna to materiał z którego wykonuje się sitka, dlatego można je myć w zmywarce. Zapewnia to higieniczne użytkowanie produktów. Staranne odcedzanie zapewnia, iż w twojej sałatce lub owocach nie będzie nadmiaru wody, która nie służy owocom i warzywom. Ciesz się wybornymi sałatkami, owocami i ciastami z sitkiem Brerger. Usprawnij swój proces gotowania.

 

  • Wysokiej jakości sitko ze stali nierdzewnej.
  • Wygodna rączka.
  • Niemiecka marka Bergner.
  • Dostępnych wiele elementów z serii.
  • Wymiary
    Waga 0.084 kg
    Do pobrania