Nowe rozwiązanie - skuteczne marynowanie mięs

Przygotowywanie smakowitych, miękkich, zaskakujących w smaku pieczeni, wymaga sporo wysiłku oraz pewnych umiejętności kulinarnych. Odpowiednio dobrana temperatura, problemy z nadziewaniem i marynowaniem mięsa oraz mało higieniczne rozwiązania. Strzykawka do marynowania niweluje te wszystkie niedogodności, stając się nowoczesnym, funkcjonalnym przedmiotem kuchennym. Pozwala na nadziewanie oraz marynowanie wędlin bez konieczności krojenia jej na fragmenty, brudzenia sobie rąk. Z łatwością dociera do wnętrza nawet większych, bardziej okazałych kawałków, sprawiając, że gotowa pieczeń jest bardziej soczysta, pobudza kubeczki smakowe oraz staje się istną ucztą dla zmysłów. Dzięki niej przygotowywanie bardziej okazałych, uroczystych posiłków może okazać się czystą przyjemnością, zajęciem, które pozwoli odreagować od szarej codzienności.


Higiena oraz funkcjonalność na pierwszym miejscu

Strzykawka do marynowania to integralna, dobrze przemyślana całość, która powstała ze sprawdzonych, bezpiecznych materiałów. Igła wykonana ze stali nierdzewnej oraz plastikowa forma, której używa się z łatwością. Dzięki takiemu zestawieniu strzykawka jest jednocześnie skuteczna, odporna na rdzę, na zniszczenia. Dodatkowo takie narzędzie jest bardzo proste w pielęgnacji, wewnętrzny element może być dowolnie wyjmowany, myty ręcznie lub w zmywarce. Duża pojemność pozwala na szybkie i sprawne marynowanie nawet dużych pieczeni, a długa igła pozwala zamarynować także bardzo duże kawałki mięsa. Strzykawka sprawia, że praca staje się bardziej higieniczna a gotowanie zajmuje mniej czasu. Narzędzie nie zajmuje wiele miejsca, dlatego bardzo dobrze sprawdzi się nawet w małej przestrzeni. To wręcz obowiązkowy element w mieszkaniu osób, które cenią sobie nowoczesne, sprawdzone rozwiązania.

strzykawka do marynowania - wymiary
Długość 13,6 cm
Szerokość 2,5 cm
Waga 0.04 kg
Do pobrania