Ubijak do ziemniaków spiralny – tradycyjny sposób na gładkie puree

Lubisz tradycyjne obiady z dodatkiem aksamitnego puree? A może przepadasz za pyzami z owocowym nadzieniem? Ziemniak, nazywany „królem polskiej kuchni”, występuje pod rozmaitymi postaciami. Łatwiej zrobisz dania z jego udziałem, jeśli sięgniesz po mocny tłuczek do ziemniaków.

To proste narzędzie wyposażone w spiralną końcówkę, dzięki której ugotowane warzywa szybko zamienią się w puszystą i gładką masę. Dzięki grubej rączce tłuczek dobrze układa się w dłoni, co zapobiega jego wyślizgiwaniu się i zapewnia wygodną pracę. Ubijak do ziemniaków spiralny ma jeszcze jedną zaletę – prosta forma ze stalowego drutu ułatwia oczyszczenie z resztek i mycie narzędzia. Dzięki stali nierdzewnej tłuczek jest trwały i odporny na korozję, więc zachowa efekt „nowości” na długo. Żeby nie tracić miejsca w szufladzie, możesz zawiesić ubijak nad blatem, wykorzystując do tego ucho w rączce.

Ubijak do ziemniaków ze stali nierdzewnej to tradycyjny przyrząd, który śmiało możesz wyeksponować także w nowoczesnej czy industrialnej kuchni. Świetnie pasuje do innych narzędzi w kolorze inox – do przechowywania akcesoriów możesz użyć np. relingu ściennego lub metalowej puszki.

Wymiary
Długość 25,3 cm
Szerokość 9,5 cm
Waga 0.114 kg
Do pobrania