Orientalny styl w polskiej kuchni

Parownik bambusowy to oryginalne naczynie wykorzystywane tradycyjnie w kuchni chińskiej do gotowania na parze, świadczące o szerokich zainteresowaniach kulinarnych. Ma dwa poziomy, na których można przyrządzać zarówno warzywa, ryby, jak i mięso. Wysoka jakość wykonania oraz ekologiczny materiał, jakim jest bambus, pozwalają cieszyć się walorami smakowymi przyrządzanych potraw, tym bardziej że są one bardzo zdrowe, pełne witamin (które w większości traci się w tradycyjnym gotowaniu) i nierozgotowane. Jasny kolor pasuje do każdego stylu wykończenia kuchni, a przykrywka wykończona motywem jodełki przywodzi na myśl wyroby tradycyjne i związane z naturą.


Bambus gwarantem smacznych potraw

Potrawy chińskie swój niepowtarzalny smak i aromat zawdzięczają nie tylko składnikom i przyprawom, ale także naczyniom takim jak bambusowy parownik. Zaletą wykorzystywania tego parownika jest bardzo prosty sposób użycia - wystarczy postawić go na garnku z gotującą się wodą. W dodatku pozwala przygotować nietuzinkowe potrawy i oczarować nimi zwolenników kuchni azjatyckiej. Można go też wykorzystać w inny ciekawy sposób, to jest jako naczynie do podawania potrawy.

Wymiary
Waga 0.75 kg
Do pobrania