WYKRAWACZ DO PIEROGÓW RAVIOLI I PĄCZKÓW
- Umożliwi szybkie wycinanie ciasta do
przygotowania włoskiego ravioli, uszek lub tradycyjnych
pierogów.
-
Wycina ciasto o średnicy
6cm.
-
Wykonany ze stali nierdzewnej z solidną rączką z drewna
bukowego
- Idealny do przygotowania kształtnych pierogów lub ciastek.
- Żłobkowane krawędzie zapewniają precyzyjne cięcie ciasta.
- Zaleca się mycie ręczne w delikatnym detergencie, bez długiego
namaczania części drewnianej.
-
Przy użyciu tego narzędzia przygotowanie ciasta zajmie znacznie
mniej czasu. Przygotowanie pysznych pączków jest
bardzo proste.
- Wymiary: ≈ Ø6,5 x 10 cm
Instrukcja:
- rozwałkować dolną partię ciasta
- nałożyć nadzienie
- przykryć drugą partią ciasta
- wykroić pączki zlepiając jednocześnie brzegi
- smażyć w oleju.